De gemeente Leudal biedt alle inwoners de Huistest aan. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting Wonen Leudal, de wooncorporaties en welzijnsorganisatie Synthese.

De Huistest van Mijn Huis Op Maat is bruikbaar voor iedereen die zijn of haar huis veilig, comfortabel en duurzaam wil maken. Met deze test kunt u uw woning nalopen op mogelijke verbeterpunten, om daar zo lang mogelijk te blijven wonen.

Huisbezoek
De test kan online worden ingevuld, of samen met een vrijwilliger via een huisbezoek. Na het invullen van de test krijgt de bewoner een woonadviesrapport met alle verbeterpunten en concrete oplossingen op een rijtje. Daarmee kan hij of zij concreet aan de slag gaan. U kunt het woonadviesrapport zelf downloaden en uitprinten.

Verbeteringen
U kunt ook de Huistest bij u thuis laten uitvoeren door een deskundige vrijwilliger van de Stichting Wonen Leudal. Vraag dit aan via de website, of telefonisch bij de gemeente via 0475-85.90.00. De vrijwilliger gaat samen met u na welke verbeteringen mogelijk zijn in uw woning. Nadat de vrijwilliger de uitkomst van het huisbezoek heeft verwerkt, krijgt u het advies toegestuurd. De vrijwilliger neemt na een paar weken contact met u op om te kijken of u nog vragen heeft.

Huurwoning
Wilt u naar aanleiding van het woningadvies uw woning aanpassen? Vraag dan, voordat u uw woning aanpast, advies aan de verhuurder. Deze kan u informeren over de algemene spelregels die gelden voor het aanpassen van een huurwoning. Uw verhuurder kan ook samen met u uw wensen doornemen, evenals de kosten en de eventuele gevolgen voor de huurprijs.

Koopwoning
Heeft u een koopwoning, dan kunt u de aanpassingen wellicht zelf uitvoeren. Lukt dit niet, dan vindt u op de website van Mijn Huis op Maat een overzicht van gespecialiseerde bedrijven die bekend zijn met de Huistest. Zij kunnen op uw verzoek de aanpassingen voor u realiseren. Ook vindt u op de website meer informatie over de mogelijkheden om gebruik te maken van de Stimuleringslening Duurzaam thuis, van de provincie Limburg.

Lees meer op de website van Mijn huis op maat..