Op dinsdag 31 oktober wordt er in samenwerking met de gemeente een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over veiligheid voor senioren.

Jaarlijks worden er vele mensen in hun eigen huis opgelicht door mensen die met veel verschillende en zeer geloofwaardige verhalen, het vertrouwen van de bewoner winnen. Ze praten zich naar binnen in de woning en vervolgens worden sierraden en/of bankpas buitgemaakt en vaak ook de pincode. Buiten de grote emotie schade loopt de financiële schade vaak in de duizenden euro’s.

Naast de babbeltruc aan huis worden burgers ook op straat aangesproken door mensen die afleiden, om zo gsm, bankpasje, portemonnee of andere bezittingen proberen te stelen.
In principe kan iedereen slachtoffer zijn maar vaak zien we dat ouderen en soms ook kwetsbare mensen het slachtoffer zijn, omdat deze doorgaans goed van vertrouwen zijn en minder weerstand bieden dan jongere bewoners.

Brandveiligheid lijkt vanzelfsprekend, maar is dat niet.
De staat van de woning zorgt mogelijk voor risico's. Het kan voorkomen dat de woning niet goed is onderhouden. Verouderde elektrische bedrading en apparatuur, een ophoping van spullen, de neiging om spullen te dicht bij een vuurbron te plaatsen en snel ontvlammende kleding zijn grote risico’s. Ook onachtzaamheid kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Daarom vindt er een voorlichtingsactiviteit plaats, georganiseerd door seniorenvereniging Neer in nauwe samenwerking met de gemeente. Deze bijeenkomst staat niet alleen open voor senioren, maar ook voor hun familie / kinderen en mantelzorgers.
Tijdens deze voorlichtingsactiviteit wordt u, gebaseerd op situaties van alle dag, op een prettige manier geïnformeerd over hoe u situaties kunt herkennen en hoe te handelen.
Ook is er voldoende ruimte voor vragen en opmerkingen.

De voorlichtingsactiviteit duurt maximaal tot 21 uur.

Graag willen wij u uitnodigen om deze activiteit te bezoeken.
De activiteit vindt plaats op dinsdag 31 oktober, aanvang 19.30 uur in Gemeenschapshuis De Haammaeker, Hoogstraat 2.

Entree is gratis (drankje voor eigen rekening) en aanmelden is niet nodig,
geef svp even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Annie Hesen 0475-593173 met hoeveel personen u de avond wenst te bezoeken.

U vindt meer info op de website KBO-PCOB.