Bibliocenter Leudal roept geïnteresseerden op om mee te denken over de 'Bibliotheek van de Toekomst' in Leudal. Wil je meedenken? Dit kan door het invullen van een korte enquête of door deel te nemen aan de werkgroep Nieuwe Bibliotheek Leudal.

De maatschappij verandert snel en daarmee ook de rol van een eeuwenoud instituut als de Bibliotheek. Er wordt steeds meer flexibiliteit van mensen gevraagd om mee te kunnen doen in de samenleving. Het ontwikkelen van jezelf om bij te blijven wordt steeds belangrijker.
We leven in een echte informatiesamenleving. Informatie wordt vaak digitaal aangeboden en digitaal verwerkt. Dat vraagt veel van onze basisvaardigheden op het gebied van taal en digitaal. Deze vaardigheden raken ons dagelijks leven op alle fronten: op het gebied van zorg en gezondheid, het zoeken naar werk, inburgering, het bijhouden van administratie en financiën of in de communicatie met de overheid en andere organisaties.

De activiteiten en het aanbod in Bibliotheken rondom deze onderwerpen groeien dan ook fors en breiden zich verder uit naar andere domeinen. Bibliotheken doen dit niet alleen. Zij werken steeds meer samen met partners in een groeiend netwerk. Deze samenwerking is cruciaal, zeker op het platteland waar al jaren steeds meer voorzieningen verdwijnen.
Een nieuwe dienstverlening past bij de verandering die Bibliotheken doormaken naar een brede maatschappelijke Bibliotheek in het hart van de samenleving: dichtbij, menselijk, neutraal en laagdrempelig.

Denk mee!
Vul hier de enquête in.Het invullen neemt ongeveer 5 minuten tijd in beslag. Of geef je op voor de werkgroep 'Nieuwe Bibliotheek Leudal'. Deelname aan de werkgroep houdt in dat we dit jaar twee keer bij elkaar komen om over de toekomst van de Bibliotheek in Leudal na te denken. Natuurlijk met inachtneming van de noodzakelijke corona-maatregelen. Neem je deel aan de werkgroep 'Nieuwe Bibliotheek Leudal' dan wordt dit beloond met een jaarlidmaatschap van de Bibliotheek!

Je kunt reageren tot en met 8 maart 2021. Op 1 maart zal het bibliotheekwerk ook ter sprake komen tijdens de vergadering van de commissie sociaal in Leudal. Je bent van harte welkom om de uitzending te volgen. Bekijk daarvoor de website van gemeente Leudal of de social media kanalen.
Heb je nog vragen, mail dan gerust naar projectleider Bibliotheekontwikkeling Leudal, Sjoerd Brentjens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.